Tenten

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 34

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Tenten kopen bij Speelberg Kamperen

Bij Speelberg Kamperen helpen we je graag aan een comfortabele tent die goed bestand is tegen het weer en past bij je gebruik. We hebben een uitgebreid aanbod aan tenten voor verschillende doeleinden. Welke het beste bij je past is afhankelijk van wat je met de tent wil doen. We denken graag met je mee zodat je de juiste tent koopt voor jouw doeleinde. Kijk eens goed op de website rond welke tenten er allemaal zijn. Aan de hand daarvan krijg je vast een goede indruk en kan je een lijstje maken met vereisten voor je tent. Onderstaand een lijstje met inspiratie voor zo’n wensenlijstje. Deze helpen je zeker bij het tenten kopen.

Wat voor soort tenten zijn er

Er zijn heel veel verschillende soorten tenten, voor iedere soort kampeerder en voor vrijwel iedere activiteit is er wel een passende tent bedacht.

Keukententen, douche tenten en opbergtenten

Er zijn tenten voor een specifiek doel zoals keukententen, een opbergtent of een douche tent. Handig voor als je wat langer op een plek blijft en je je spulletjes netjes wilt opbergen of als de campingdouche een keer wat minder hygiënisch is. Vaak worden deze tenten gebruikt in combinatie met een camper of caravan. Ze staan ook vaak op campings met grote kampeerplekken, want hier is de ruimte om deze specifieke tenten op te zetten.

Partytenten en paviljoententen

Feestje op de camping of thuis? met een partytent of paviljoentent creëer je in no time een lekker plekje dat beschut is tegen de elementen. Zo’n tent is natuurlijk ook te gebruiken als luifel. In het bijzonder omdat deze tenten tegenwoordig ook heel snel op en af te bouwen zijn.

Koepeltenten

De koepeltent is hoogstwaarschijnlijk de ideale gezinstent. Koepeltenten worden gekenmerkt door de koepel die ontstaat. Door de manier waarop de stokken in het tentdoek passen ontstaat een ruime plek waar je in het geval van een grote koepeltent rechtop in kunt staan. Heel handig voor als je een langere tijd op dezelfde plek blijft staan. Aan deze koepel zitten compartimenten vast waarin geslapen kan worden. Bij kleinere koepeltenten is de koepel zelf de slaapplek.

Tunneltenten

Tunneltenten hebben een reeks gebogen tentstokken waardoor een tunnel ontstaat. Deze tenten zijn in allerlei maten te koop. Tot de vierpersoons varianten worden ze vaak gebruikt om rond te trekken. Deze tenten hebben een lager plafond waar vaak niet in gestaan kan worden. Doordat ze makkelijk en snel op te zetten zijn, zijn het ideale tenten om een paar dagen te gebruiken, af te bouwen en op de volgende kampeer spot weer op te zetten. De grotere tenten hebben vaak langere tentstokken waardoor er soms ook in gestaan kan worden.

Opblaasbare tenten en oppomptenten

Geen geklooi met tentstokken meer? Dan is een opblaasbare tent een goede oplossing. Met een oppomptent is iedereen een kampeerder. De tentstokken zijn vervangen door luchtslangen, ook wel airtubes genoemd. Als je op je kampeerplek bent gooi je de tent uit de de opbergzak, sluit je de pomp aan op het vulstuk en pompen maar. In no time staat je tent stevig overeind. Dat scheelt een hoop gemeet, gepas en gefrommel met die tentstokken. Zet hem vervolgens wel goed vast met een paar felgekleurd scheerlijnen en een goed stel haringen want een opblaasbare tent is erg licht.

Tipi tenten en yurt tenten

Tipi tenten en yurt tenten vallen op door hun aparte spitse dak. Dit type tent is geïnspireerd door de tenten die verschillende stammen gebruiken om in te wonen en leven. Ze zijn daarom in allerlei vormen en maten te verkrijgen.

Hiketenten, trekkerstenten of lichtgewicht tenten

In deze categorie vallen tenten die heel licht zijn en tot een minimale grote verpakt kunnen worden. Ze passen dan ook in je rugzak of fietstas en je neemt ze met minimale inspanning mee op je aanstaande trip. Deze tenten zijn vaak voor één of twee personen en zijn zo minimalistisch mogelijk. Veelal bestaan ze uit niet meer dan een paar tentstokken, een tentdoek, een paar scheerlijnen en een paar haringen. Logisch natuurlijk want je moet al dat gewicht ook meeslepen naar de volgende kampeerplek. Ideaal zijn de trekkerstenten voor de hiker de fietser en de backpacker.

Tips en inspiratie en overwegingen voor het kopen van een tent

Lees eens aandachtig door de type tenten, dit geeft waarschijnlijk al een richting aan het gevoel dat je hebt over tenten.

Waterkolom van het tentmateriaal

De waterkolom geeft aan hoe waterdicht het materiaal is waarvan de tent is gemaakt. Hoe hoger dit getal is hoe meer het doek aan kan voordat er water doorheen komt. Vaak zit er een verschil in de waterkolom tussen verschillende delen van de tent. Omdat het ene stuk tent meer krachten te verduren krijgt dan het andere stuk. Neem bij je overweging voor een tent mee in welke omstandigheden je deze wil gebruiken. Als advies willen we je graag meegeven dat veelvuldig gebruik en blootstelling aan de zon en andere weersinvloeden slijtage met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat na verloop van tijd de waterkolom van een tentdoek langzaam minder wordt. Een tent met een hogere waterkolom zal dus lang meegaan terwijl een tent met een lagere waterkolom na verloop van tijd in extreme omstandigheden niet meer volledig waterdicht zou kunnen zijn.

Tentstokken of geen tentstokken?

Het is een goede overweging of je een tent met tentstokken wilt of niet. En zo ja, welke materialen tentstokken zijn er? Dit is vaak afhankelijk van de grootte en zwaarte van de tent. een grote en zware tent heeft vaak tentstokken van aluminium of staal. Een kleine lichte tent heeft stokken van glasvezel. Je hebt tegenwoordig ook opblaasbare tenten. Een overweging hierbij is in welke omstandigeheden je deze tent gaat gebruiken. De luchtslangen zijn solide, maar kunnen bij moeilijke omstandigheden of onzorgvuldig gebruik lek raken. Dan moet je deze plakken of in het ergste geval de luchtslang vervangen. Neem dit mee in de overweging voor een tent.

Persoonstenten

Een fabrikant vermeldt bij de tent voor hoeveel personen deze gemaakt is. Voor de meeste mensen is deze aanduiding niet echt representatief omdat de fabrikant ervan uitgaat dat een persoon ongeveer 70 centimeter nodig heeft om recht te kunnen liggen. Voor de gemiddelde persoon blijkt dit vrij klein. Vergelijk het bijvoorbeeld met je bed, het gemiddelde tweepersoonsbed begint ook bij 140 centimeter, maar de meeste mensen kiezen toch voor een bed van 160 centimeter. 80 centimeter blijkt toch een stuk comfortabeler.

Accessoires voor tenten

Een echte avontuurlijke kampeerder heeft natuurlijk niet veel nodig om zich thuis te voelen in een tent. Toch gebruikt iedere ervaren kampeerder goede kwaliteit accessoires om het verblijf in een tent net wat comfortabeler te maken.

Tentharingen en fluoriserende scheerlijnen

Het campingleven gaat ‘s nachts ook gewoon door. Niet zo hinderlijk dan tijdens een nachtelijk toiletbezoek over een scheerlijn struikelen. Een fluoriserende scheerlijn voorkomt dit. Wel zo handig voor je buur en natuurlijk voor jezelf want je wil natuurlijk niet dat je tent schade heeft of je scheerlijn niet meer strak komt te staan.

Tenten repareren en onderhouden

In een tent wordt geleefd en dat brengt slijtage met zich mee. Toch kan je met wat simpele tips je tent zo lang mogelijk mee laten gaan. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat je je tent goed op laat drogen voordat je hem opbergt. Dit voorkomt stank en schimmel. Zet de tent bij voorkeur in de schaduw, afhankelijk van het materiaal waar de tent van gemaakt is, heeft uv straling effect op de levensduur en waterdichtheid van het materiaal. Is de tent niet meer zo waterdicht als je gewend bent, dan kan je hem opnieuw impregneren. Kleine reparaties zijn vaak eenvoudig zelf te doen. De meeste tenten komen al met een paar reserve tentstokken voor het geval er een doormidden breekt. Ook een airtube is zelf te repareren met een emmer water en een plakker, vergelijkbaar met je fietsband. Neem eens een kijkje naar onze onderhouds- en reparatieproducten voor tenten.

Merken tenten

Advies voor het kopen van een tent?

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over de aanschaf van een tent of wil je hier graag advies over.