Kamperen Corona

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Kamperen in Corona tijd

Wie wil kamperen in Corona tijd zal dit goed moeten voorbereiden. We zijn nog niet gewend aan de anderhalve meter samenleving en met de week veranderd wat wel kan en wat niet kan. Belangrijk is natuurlijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Naar het buitenland is voorlopig nog een moeilijk verhaal. In Nederland zijn verschillende toeristische gebieden en campings gesloten. In andere gebieden laten campings de kampeerders toe onder bepaalde voorwaarden. Het reilen en zeilen op de camping is wel heel anders, want veel campings hebben hun faciliteiten aan moeten passen. Zo zijn bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, restaurants en zwembaden gesloten of zijn er limieten aan het aantal bezoekers. Je zal dus zelf voorzieningen mee moeten brengen om te kunnen kamperen.

Privé sanitair voor op de camping

Nu het openbare sanitair op de camping is gesloten is het dus aan te raden om zelf sanitaire voorzieningen mee te brengen naar de camping. Je moet dus zelfvoorzienend zijn. We helpen je graag daarom vind je hier producten die je kunt gebruiken om zelfvoorzienend te worden als het gaat om sanitair.

Douchen in een douchetent met een campingdouche

Douchen hoeft helemaal niet in een openbaar sanitair gebouw. We hebben een mooie douchetent voor je waar je prima in kunt douchen en omkleden. Zo maak je in no time je eigen privé toiletgebouw met campingdouche. Dit zijn douches die werken met een dompelpomp die in een jerrycan gestopt kunnen worden en een douchekop met een knop om het water te sproeien. Er zijn ook campingdouches die met een eigen reservoir komen. Het voordeel is dat je deze tent als het Coronavirus minder problematisch is is ook prima kunt gebruiken om een minder fris toiletgebouw met een grote boog te ontlopen!

Een privé toilet bij je tent

Voor wie geen toilet in zijn tent of kampeervoertuig heeft zijn er voor de kleine of grote boodschap. draagbare toiletten zoals de Porta Potti. Een beetje toiletvloeistof in het opvangreservoir en wat water om de pot te spoelen en je hebt je eigen camping toilet. Wel zo’n fijne gedachten dat je alles zelf bij de hand hebt om het risico op Corona besmetting te minimaliseren.

Wat mag wel en wat mag niet?

  • Openbare voorzieningen zijn door het Corona virus grotendeels gesloten. Denk aan toiletgebouwen, restaurants, zwembaden, bowlingbanen, animatie etc.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere kampeerders
  • Bel voor je naar een camping gaat om te vragen of de camping open is en onder welke voorwaarden je mag komen kamperen.
  • Neem zo veel mogelijk je eigen voorzieningen mee zodat je de kans op besmetting minimaliseert.
  • Volg het advies van de campingeigenaar goed op. Campings mogen namelijk alleen open onder bepaalde voorwaarden.