Onderhoud

Producten 1-44 van 81

Pagina
Per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Afdichtingsprofiel
    € 11,60
  2. Deurprofiel caravan
    € 14,38

Producten 1-44 van 81

Pagina
Per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Camper en caravan onderhoud

Bij vakantie wil je helemaal niet denken aan onderhoud. Toch wel is het wel handig om af en toe even naar je huisje op wielen te blijven kijken. Je camper of caravan is toch een investering en daar wil je zo lang mogelijk zorgeloos van kunnen genieten. Het onderhoud kunnen we niet leuker maken, maar met de juiste producten kan je de onderhoud van je camper en caravan wel een stuk gemakkelijker maken.

Onderhoud van de buitenkant van de camper

Met je camper trotseer je weer, wind en zon. Dat heeft langzaam effect op de camper. Kampeerwagens worden gemaakt met allerlei kunststoffen en rubbers die UV werend en weerbestendig zijn, maar toch wordt dit na verloop van tijd minder. De meeste campers en caravans gaan ook wel een tijd mee. Dat maakt het onderhoud steeds belangrijker om de camper of caravan in een goede staat te houden. Daarom zet je het kampeervoertuig het liefst in een overdekte stalling.

Zwarte strepen voorkomen en verwijderen van je camper of caravan

Een veelgehoorde klacht als het gaat om het onderhoud van je camper of caravan is het ontstaan van zwarte strepen. Dit komt doordat vuil van het dak met de regen naar beneden. De regen droogt op en daar is die ergerlijke zwarte streep op je mooie witte camper of caravan. Op verschillende plekken worden huis- tuin en keuken ontvetters aangeraden. In principe werkt dit prima voor het verwijderen, maar met een agressieve ontvetter kan je wel de beschermende laag van je kampeervoertuig af poetsen. We hebben daarom een speciale regenstrepen reiniger die minder agressief is en speciaal voor dit doel is ontwikkeld. Voorkomen is beter dan genezen, dus wil je helemaal van die strepen af en het poetswerk verminderen, denk dan eens aan een handige regengoot voor de camper of caravan.

Onderhoud aan schoonwatertank van de camper

In stilstaand water groeien vanzelf algen en bacteriën onderhoud je schoonwatertank van je camper of caravan goed om dit te minimaliseren. Allereerst wil je het water in je verswatertank dus niet te lang hebben staan. Daarnaast hou je hem het liefst brandschoon. Om aanslag, geurtjes en een vieze smaak tegen te gaan zijn er tank cleaners verkrijgbaar zoals van het merk MicroPur. Deze middelen neutraliseren de geur en verwijderen de aanslag. Dat zorgt ervoor dat het water gezond en fris is. Wel een lekker idee voor je schoonwatertank.

Onderhoud aan ramen en raamrubbers van je camper en caravan

Droge lucht en zon drogen de rubbers van je camperraam of caravanraam uit. Om ervoor te zorgen dat de raamrubbers flexibel blijven en er geen lekken ontstaan kan je de raamrubbers jaarlijks invetten met een siliconenspray. Ramen van acryl en plexiglas kan je het beste schoonmaken met een acrylglas reiniger.

Onderhoud aan aan het camper- of caravan toilet

De porseleinen troon van de camper heeft af en toe ook een onderhoudsbeurt nodig om ongeschonden zijn werk te kunnen blijven doen. Een lekkend caravantoilet of campertoilet kan met een beetje onderhoud snel verholpen worden. De rubberen ring in het toilet kan bijvoorbeeld worden vervangen als deze ingedroogd is. In het reservoir bouwt aanslag op. Dit leidt tot stank en ophoping van viezigheid. Gelukkig kan de aanslag kan met een onderhoudsmiddel eenvoudig worden verwijderd.

Onderhoud aan aan het camper- of caravan koelkast

De caravan of camper koelkast onderhouden komt vooral neer op het goed schoonmaken van de binnenkant van de koelkast en de werkende delen van het apparaat. De meeste campingkoelkasten zijn absorptiekoelkasten. Ze werken met gas en op 12 volt en 230 volt. De verbranding van gas zorgt voor roetaanslag op de werkende delen en de uitlaat of schoorsteen van de koelkast. Deze moet voor een optimaal functioneren jaarlijks gereinigd worden. Om de opbouw van dit roet te minimaliseren moet de brander ook goed zijn afgesteld.