Dompelpompen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 28

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina

Dompelpomp

Met een dompelpomp haal je water uit een watertank of jerrycan zodat je dit kan gebruiken op je boot of in je buscamper, camper of caravan.

Dompelpomp voor drinkwater en schoonwater

Een dompelpomp moet voor gebruik met drinkwater aan strenge eisen voldoen. Niet iedere dompelpomp voldoet hieraan. We hebben bij het product gezet of deze geschikt is voor drinkwater. Andere dompelpompen kunnen natuurlijk wel voor andere toepassingen worden gebruikt met schoon water zoals bijvoorbeeld voor een douche of een wateraansluiting aan de buitenkant van de camper of camperbus, caravan of boot.

Dompelpomp aansluiten

Voor een basis watersysteem sluit je een dompelpomp als volgt aan. Een dompelpomp heeft aan de onderkant van de pomp een opening om het water aan te zuigen. Daarnaast zit er aan de bovenkant een slangaansluiting (veelal is deze geschikt voor een slang van 10 mm diameter of 12 mm diameter). Zet de slang over de slangaansluiting en klem hem vast met een slangklem. Aan de bovenkant zit ook de elektrische aansluiting voor de pomp met twee draden. Veelal een blauwe en een bruine draad, maar de kleuren kunnen per dompelpomp verschillen. De blauwe draad gaat naar de minpool of massa van de accu. De bruine draad gaat naar de schakelaar of kraan met microschakelaar. Deze schakelaar of kraan moet dan via een zekering weer aangesloten zijn op de pluspool van de accu.