Buscamperluifels

Buscamperluifels
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Buscamper luifel

Voor buscampers kunnen we een aantal luifels aanraden. Omdat je bus over het algemeen niet heel groot of hoog is is niet iedere luifel geschikt voor je camperbus. Producenten van luifels zoals Fiamma, Thule en Dometic hebben daarom luifels gemaakt die heel goed passen op je camperbusje. Zo zit je lekker droog en uit de zon voor je bus. Een wandluifel of dakluifel voor je camperbus is heel snel op te zetten en af te breken. Mobiel en flexibel dus!

Busluifels

Ben je op zoek naar de perfecte luifel voor je camperbus? Bij Speelberg Kamperen bieden we een uitgebreide selectie busluifels die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de unieke eisen van campervans. Of je nu een Volkswagen Transporter, Fiat Ducato, Mercedes Sprinter of andere populaire modellen hebt, ons assortiment busluifels van topmerken zoals Fiamma, Thule en Dometic zal je campingervaring verbeteren. Deze luifels bieden beschutting tegen de elementen, zodat je comfortabel van het buitenleven kunt genieten. Met hun eenvoudige installatie en draagbaarheid bieden busluifels de perfecte combinatie van mobiliteit en gemak. Vind de ideale busluifel voor jouw camperbus en ga op onvergetelijke avonturen.

Luifel voor Volkswagen Transporter

Volkswagen Transporters zijn hele populaire busjes om om te bouwen tot een camper. Daarnaast is er de Volkswagen California, die vanuit de fabriek al als camper geleverd wordt. Ze hebben vaak een hefdak en daarom is het handig om bij aanschaf te kijken welk type luifel handig is en op de camper past. Sommige hefdaken zijn zo breed dat een dakluifel niet past. Gelukkig is er in dat geval nog een wandluifel.

Luifel voor Volkswagen T4 / T4 California

Op zoek naar een luifel voor je Volkswagen T4 of T4 California? Fiamma heeft hiervoor de F45 wandluifel. Je monteert de luifel met een speciale adapter voor de T4 aan je buscamper.

Toch liever een luifel van Thule? Dan heb je voor de Volkswagen T4 camperbus keus uit de Thule Omnistor 6300 dakluifel of de Omnistor 5200 of Omnistor 4900 wandluifel. Voor de wandluifel is een universele adapter beschikbaar. Ook voor de Omnistor 6300 dakluifel is er een luifeladapter voor de T4.

Luifel voor Volkswagen T5 / T5 California

Voor de Volkswagen T5 heeft Fiamma een luifel van het type F40. Dit is een dakluifel die specifiek is ontworpen voor buscampers zoals de T5. Daarom wordt deze ook wel eens de F40VAN genoemd. Deze luifel komt in de lengte van 270 centimeter. Voor aan de wand van de T5 heeft Fiamma ook een wandluifel ontwikkeld. De F45s en de F45s PSA passen mooi op de wand van de T5 en de T5 california. De F45S komt in de lengte 260 centimeter en 300 centimeter. De F45s PSA komt alleen in 260 centimeter. Voor beide soorten Fiamma luifels geldt dat het draaislinger luifels zijn. De luifel vouwt dus in en uit door met een slinger te draaien.

Thule heeft voor de Volkswagen T5 en T5 California eigenlijk dezelfde set-up als de T4. Dat wil zeggen dat de Thule luifels Omnistor 4900 en Omnistor 5200 voor als wandluifel. De Omnistor 6300 voor op het dak.

Welke lengte je luifel moet zijn is afhankelijk van de lengte van je T5. Fabriek af komt de Volkswagen T5 in een korte en lange wielbasis. Meet dus goed hoe lang de luifel kan zijn. Hou er hierbij ook rekening mee dat de deur van de camperbus nog eenvoudig open te maken moet zijn. ook als de luifel is uitgerold.

Luifel voor Volkswagen T6 / T6 California

Fiamma heeft exact dezelfde luifels voor de Volkswagen T6 als voor de Volkswagen T5. Je komt dus uit op F40 dakluifel van 270 centimeter. Of op een type wandluifel die in twee maten te verkrijgen is. Dit is de Fiamma F45s en de F45s PSA Deze zijn beschikbaar in 260 centimeter. Voor de F45s geldt dat deze ook nog in een 300 centimeter maat beschikbaar is. De wandluifels hebben een uitval van 200 centimeter. De dakluifel gaat iets verder open en heeft een uitval van 225 centimeter.

De lijn is vrij simpel door te trekken naar de Thule luifels voor de Volkswagen T6 en T6 California. Dus er is de Thule Omnistor 4900 en Omnistor 5200 als wandluifel. Wandluifels van Thule voor de camperbus zijn in heel veel varianten verkrijgbaar. Deze hebben dan ook verschillende lengtes en breedtes. De Omnistor 6300 gaat op het dak. Deze dakluifel heeft een lengte van minimaal 260 centimeter en een uitval van 200 centimeter. De 300 centimeter variant en groter heeft een uitval van 250 centimeter.

Voor de T6 buscamper heeft Dometic de Perfect Roof 2000 voor op het dak en de Perfect Wall 1100 en Perfect Wall 1500 voor aan de wand. De dakluifel begint bij 265 centimeter lengte. De wandluifel begint bij 260 centimeter. Deze passen dus goed op de kleinere buscampers zoals de T6.

Luifel voor Volkswagen Crafter en Mercedes Sprinter

Voor de Crafter en Sprinter heb je wat meer ruimte om de luifel te monteren. Hier zijn dus ook meer opties voor mogelijk. Welke luifel op jouw Crafter of Sprinter past is grotendeels afhankelijk van de lengte van de wielbasis. Je komt al gauw in de categorie luifels die ook voor andere campers passen

Dometic heeft voor de Sprinter en de Crafter de Perfect Roof 2000 luifel voor op het dak. Deze dakluifel komt in verschillende maten vanaf 265 centimeter tot 450 centimeter lengte. Afhankelijk van de lengte van je de Sprinter of Crafter zijn er dus verschillende opties beschikbaar. Daarnaast is er de Perfect Wall 1100 en 1500 van Dometic ook voor deze wandluifel zijn er verschillende maten beschikbaar die onder andere passen op de Crafter en Sprinter.

Van Fiamma wordt de keuze uit de typen luifels ook ruimer. Zo is er niet alleen meer een luifel beschikbaar met poten, maar ook één vrijhangende die volledig steunt op de zelfdragende armen. Deze vrijhangende luifel is de Fiamma F65 Eagle. Beschikbaar vanaf 319 centimeter tot 400 centimeter. Daarnaast zijn er ook nog de F80S en de F65L dakluifels beschikbaar in verschillende maten. Deze luifels volgen het klassieke ontwerp met ondersteunende poten. Fiamma heeft ook voor de wand een luifel die past voor de Sprinter of Crafter. De Fiamma F45S, F45L en F70 zijn in verschillende maten beschikbaar voor de wand van de buscamper.

Voor de Crafter of Sprinter kan je ook bij ons terecht voor een Thule luifel. Voor op het dak is er de Omnistor 6300. Deze luifel start bij 192 centimeter en gaat door tot 500 centimeter lengte. Voor aan de wand kom je bij Thule uit op de Omnistor 5200.

Luifel voor Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper

De Fiat ducato en andere gelijke modellen zoals de Citroën Jumper en Peugeot Boxer volgen ook de lijn van de Crafter en Sprinter. Dat is logisch, want deze voertuigen zijn vrijwel even lang.

Thule heeft voor de Ducato, Jumper en Boxer dus de Omnistor 6300 luifel begint bij een lengte van 192 centimeter tot een lengte van 500 centimeter. Deze luifel wordt op het dak van de buscamper gemonteerd met een luifeladapter. Voor wandmontage heeft Thule de Omnistor 5200. Deze begint bij een lengte van 192 centimeter en gaat ook door tot een totale lengte van 502 centimeter.

Daarnaast kan je je Fiat Ducato, Citroën Jumper of Peugeot Boxer ook uitrusten met een wandluifel of dakluifel van Dometic. Leg bijvoorbeeld de Dometic Perfect Roof 2000 op het dak. Of de Perfect Wall 1100 of 1500 aan de wand. Kijk hierbij goed naar de adapter die nodig is voor wand of dakmontage.

Ook Fiamma heeft voor deze buscampers een ruim aanbod. Voor aan de wand heeft het merk de F45S, de F45L en de F70. De F45s begint bij de 190 centimeter en gaat door tot de 450 centimeter. De F70 is ruimer en gaat van 400 centimeter tot 450 centimeter. De F45L is nog groter beschikbaar en die gaat van 450 centimeter tot 550 centimeter. Voor de laatste twee heb je dus een ruime Ducato, Jumper of Boxer nodig. Voor op het dak is er ook een ruime keuze. Zo is er de vrijhangende F65 EAGLE die gaat van 319 tot 400 centimeter. De F80S gaat van 290 centimeter door tot 450 centimeter. Als laatste is er nog de F65L deze is erg groot en gaat van 400 centimeter tot 490 centimeter. De Eagle is standaard uitgerust met een motor. Dit is nodig om de luifel in te trekken op het moment dat het te hard waait. De andere luifels zijn optioneel uit te rusten met zo’n motor. Natuurlijk erg fijn, want een grote luifel vergt toch een beetje spierkracht om in en uit te rollen.

Merken Buscamperluifels

Welke luifeladapter heb ik nodig?

Welke luifeladapter jij nodig hebt voor je buscamper is afhankelijk van het model en de uitvoering je hebt. Daarnaast moet deze natuurlijk ook voor het merk en type luifel passen. Met een adapter voor je luifel maak je deze stevig vast aan je buscamper. zorg er dus voor dat je de juiste adapter voor jouw buscamper bestelt. Kan je het zelf niet vinden? Neem dan contact met ons op zodat we de juiste adapter voor je luifel en jouw camperbus bestellen. We hebben luifeladapters voor alle bovengenoemde modellen en nog veel meer!