Dak- & Fietsendragers

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 131

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Fietsendrager voor campers en caravans

Om lekker op de fiets te kunnen trappen in het buitenland is het toch handig als je een fietsendrager op je camper of caravan hebt. Dit scheelt een hoop ruimte in de garage van de camper. Ook is de trekhaak van je auto al bezet door je huis op wielen. Gelukkig zijn er hele handige fietsendragers voor de camper en caravan. Of hij nou op de klep van je buscamper moet passen of dat hij op anderhalve meter hoogte op vol integraal camper hangt. Er is altijd een passende fietsendrager voor jouw camper vinden. Bij een caravan gaat de overweging meer richting een fietsendrager op de dissel of een fietsendrager op de achterwand van de caravan.

Fietsendrager voor de camper

Bij een camper zijn er voornamelijk twee plekken waar een fietsendrager gemonteerd. wordt. Deze kan aan de achterwand bevestigd zijn of in de garage.

Fietsendragers voor de achterwand van de camper

De meeste campers hebben niet standaard een trekhaak. Daarom zijn er voor campers speciale fietsendragers die op de achterwand van de camper gemonteerd kunnen worden. Fietsendragers als de Fiamma Carry Bike Pro en Thule Elite zijn voorbeelden van zo’n fietsendrager voor de achterwand van de camper. Een voordeel van het meenemen van je fiets op de achterwand is dat de fietsen geen ruimte innemen in de garage van de camper. Het is dus een uitkomst voor campers met een geen of een kleine garage. Bovendien kan scheelt het veel ruimte in de garage, dat is dus handig als je andere spullen mee wilt nemen. Neem in je overweging voor het kopen van een fietsendrager mee hoe hoog de drager op de camper achterwand komt te hangen. Als dit erg hoog is kan het lastig zijn om de fiets er goed op te zetten. Er zijn fietsendragers met een lift waardoor de fiets op de fietsendrager gereden kan worden. Scheelt een hoop getil.

Fietsendrager voor de camper garage

Als je een grote garage hebt in de camper, dan kan je de fiets in de garage meenemen. Een fietsendrager voor de camper garage maakt het vervoer in de garage een stuk eenvoudiger omdat de fiets netjes vastgezet kan worden. Bovendien is de garage vaak minder hoog dan een fietsendrager voor de achterwand van de camper. Je kunt dus gemakkelijk bij de fietsen. Veel van deze dragers komen met een rail die gebruikt kan worden om de fiets de camper garage in te rijden. Een voordeel van een fietsendrager in de camper garage is dat de fiets ‘s nachts veilig binnen staat. Dat is wel zo’n fijn gevoel als je een keer niet op een camping staat met de camper.

Fietsendragers voor de caravan

Wie een fietsendrager voor de caravan zoekt weet dat ook hier de overweging bestaat uit twee plekken als het gaat om de montage van de fietsendrager. Bij een caravan kan de fietsendrager op de achterwand gemonteerd worden. Daarnaast kan de fiets op de dissel van de caravan gemonteerd worden, tussen de auto en de behuizing van de caravan.

Fietsendrager voor de dissel

Een fietsendrager voor de dissel van de caravan wordt gemonteerd op het a-frame waarmee de caravan aan de trekhaak van de auto vast zit. Dit is veelal een open ruimte en dat biedt dus genoeg plek voor een aantal fietsen. De montage kan doorgaans zonder te boren. Het is wel noodzakelijk dat de fietsendrager op een stuk frame wordt bevestigd waar geen plastic of fiberglas zit. Afhankelijk van het model fietsendrager kan deze gekanteld worden zodat de disselbak bereikbaar is. Let er hierbij op of de fietsendrager met of zonder fietsen gekanteld kan worden. Een voordeel van een fietsendrager op de dissel is dat de plaatsing van de drager vrij laag is. Hierdoor kan je eenvoudig de fietsen in de wielgoot zetten.

Fietsendrager voor de achterwand van de caravan

Als een fietsendrager voor de dissel geen optie is, dan zijn er ook fietsendragers voor de achterwand van de caravan. Een fietsendrager kan, vooral als deze volledig geladen is, een flink gewicht met zich meebrengen. Check of de achterwand van de caravan dit gewicht aankan. Verder zijn de fietsendragers voor de caravan achterwand veelal hetzelfde als die voor de achterwand van de camper. Wat een mogelijk nadeel kan zijn is dat het uitzicht door een raam aan de achterwand geblokkeerd wordt door het frame. Daarnaast moet je de fietsen ook optillen om ze op het frame te plaatsen. Een fietsendrager met een lift kan deze last grotendeels oplossen. Het frame van de drager wordt met vier punten gemonteerd op de achterwand.

Fietsendrager buscamper

Om een fiets met je buscamper mee te nemen kan je kiezen voor een fietsendrager voor de trekhaak. Daarnaast zijn er ook specifieke fietsendragers die klein genoeg zijn om op de achterkant van een buscamper te passen. Je houdt je trekhaak dan vrij voor een aanhanger, camper of bijvoorbeeld een extra bagagebox.

Fietsendrager achterklep

Als je een fietsendrager zoekt die op de achterklep van de buscamper zoekt dan zijn er een aantal dingen die je in overweging moet nemen. Zo’n fietsendrager draagt nogal wat gewicht met zich mee, dus is de vraag of de veren van de achterklep sterk genoeg zijn om dit gewicht te dragen. Het kan dus slim zijn om de gasveren van de achterklep te vervangen voor een setje dat dit gewicht kan dragen. Daarnaast zijn er fietsendragers die op de trekhaak passen. Deze fietsendragers kunnen dusdanig kantelen dat de achterklep van de auto of buscamper open kan. zodat je bij je bagage kan. De laatste overweging is dat er een verschil zit in fietsendragers voor de achterklep en fietsendragers voor bussen met een dubbele achterdeur.

Fietsendrager met lift

Een fietsendrager met lift is heel handig voor als de fietsendrager op een hogere plek gemonteerd wordt. De lift zorgt ervoor dat je de wielgoten op de grond kunt krijgen waardoor je de fiets eenvoudig in de wielgoot zet en vast maakt. De lift ondersteund je als je de fietsendragers naar de transporthoogte brengt. Hier kan je de fietsen vastzetten en je bent klaar om te vertrekken!

Fietsendrager Thule

Thule is één van de producenten die fietsendragers maakt voor campers, caravans en camperbusjes. Sommige thule fietsendragers zijn voorzien van een lift. Thule brengt de fietsendragers uit onder de naam: Caravan, Excellent, Elite, Lift en Sport. Van deze modellen zijn verschillende varianten en kleuren beschikbaar die ideaal zijn voor jouw toepassing.

Fietsendrager Fiamma

Ook Fiamma heeft verschillende fietsendragers die ideaal zijn voor gebruik op campers caravans en andere kampeervoertuigen. Ook Fiamma heeft sommige fietsendragers uitgerust met een lift zodat deze op hogere plekken op het voertuig geplaatst kunnen worden. De Carry Bike komt onder andere in een PRO variant, een Lift variant, een Caravan variant. Daarnaast zijn er Fiamma Carry Bike fietsendragers voor de Volkswagen modellen T4, T5, T6, Crafter, Mercedes Sprinter, Viano, Fiat Ducato en nog veel meer!

Wielgoten voor fietsendragers

Veel fietsendragers worden standaard geleverd met twee wielgoten en zijn dus bestemd voor twee fietsen. Let er bij de aanschaf op of een fietsendrager ook uitgebreid kan worden met meerdere wielgoten. Zo kan je deze uitbreiden van twee fietsen tot vier fietsen. Deze uitbreiding bestaat uit één of meer wielgoten en vaak ook de bijbehorende frameklemmen om de fietsen vast te houden.

Fietsendragers voor elektrische fietsen

Door een dikkere batterij, brede pedalen en een brede algehele bouw past niet iedere elektrische fiets op iedere fietsendrager. Voor deze fietsendragers zijn daarom extra brede wielgoten beschikbaar waardoor een elektrische fiets toch meegenomen kan worden. Er zijn ook fietsendragers die standaard met deze brede wielgoten geleverd worden.