Koelkasten & Koelboxen

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 125

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Camping koelkasten & koelboxen

Camping koelkasten en koelboxen zorgen voor de hoognodige verkoeling op een hete kampeerdag. Deze koelkastjes zijn zo gemaakt dat ze goed passen in je camper, en tent of voortent. Je koelkast is dus ofwel vrijstaand in het geval van een tent, ofwel inbouw als het gaat om een camper of caravan. Daarnaast zijn er ook koelboxen die in het middenconsole passen van een buscamper zoals een Ducato of een Volkswagen T4, T5 of T6. De koelkast voor de camping komt in verschillende formaten. Van mini koelkast tot één van volwaardige grote.

Waar moet je aan denken bij het kopen van een camping koelkast

Uiteindelijk is een koelkast voor je camper, caravan of tent een technisch product. Om daar dus een koel drankje uit te krijgen of ervoor te zorgen dat het vlees voor de barbecue een paar dagen goed blijft kan je het beste even over een paar dingen nadenken. Als toch nog blijft zitten met een vraag over een camping koelkast, stel deze dan direct via onze livechat of stuur ons een e-mail.

  • Denk aan het stroomverbruik van je koelkast. In de meeste campers of caravans is een koelkast één van de grootverbruikers. Zonder aansluiting op het netstroom moet je alternatieve energievoorziening de koelkast wel draaiende kunnen houden. Er zijn ook koelkasten op gas.
  • Absorptie, compressor koelkast of compressor koelbox. De prestaties van een absorptie koelkast worden minder als het heel warm is in de caravan of camper. Een compressorkoelkast kan dit beter aan.
  • Doe je dagelijks boodschappen of het liefst eens per week? Uit hoeveel mensen bestaat je reisgezelschap? Op basis hiervan kan je bepalen hoe groot de koelkast moet zijn.
  • Kijk goed naar de kant waarop de deur open gaat. In de camper of caravan is de ruimte klein dus een deur kan niet altijd naar twee kanten open. Er zijn koelkasten waarbij het scharnier omgezet kan worden of waarbij de deur naar beide kanten open kan. Ten slotte zijn er ook nog koelboxen met een deur aan de bovenkant.
  • Heb je een vriesvakje nodig in je mini koelkast? In de meeste camping koelkasten zit een vriesvak. Er zijn ook volledige camping vriezers verkrijgbaar.
  • Maak een vergelijking tussen al onze koelkasten door ze te selecteren via onze vergelijkingsfunctie. Zo zie je al gauw wat het verschil in stroomverbruik en inhoud is. Bovendien zie je of het een absorptiekoelkast of compressorkoelkast is. Een vergelijking is zo gemaakt!

Koelkasten op gas

Als je weg wil van de bewoonde wereld, of even niet afhankelijk wil zijn van de infrastructuur van een camping dan is een koelkast op gas een goed idee. Dit is wel alleen mogelijk bij koelkasten die werken via absorptie. Het gasverbruik van deze koelkasten is afhankelijk van de grote van de koelkast en kan je vinden op de productpagina van de koelkast als deze ook op gas werkt.

Koelkasten op 12 volt en 230 volt

Koelkasten voor de camper en caravan werken niet alleen op netstroom, maar vaak ook op 12 volt zodat de koelkast ook werkt als je even niet bent aangesloten op het net. Er zijn zelfs camping koelkasten die daarnaast ook nog op gas werken. Let wel goed op het verbruik van een koelkast op 12 volt. Een absorptie koelkast heeft al gauw een hoger verbruik dan de gemiddelde compressorkoelkast door het verschil in techniek. Reken goed uit of je koelkast binnen de energiebalans van je camper of caravan past als je even niet op het stroomnet bent aangesloten. Anders kan het zo zijn dat de koelkast je accu leegtrekt.

Vriezers voor campers en caravans

Voor als een koelkast niet koud genoeg is en je barbecue over een paar dagen gepland staat is er ook een vriezer voor de camper of caravan. Handig als je meerdere dagen vrij staat of als je voor langere tijd inslaat. De MaxiFreezer is een voorbeeld van zo’n vriezer die netjes in de garage van de camper past en een grote inhoud heeft.

Merken koelkasten

We hebben bij Speelberg Kamperen verschillende goede koelkast van bekende merken als Dometic, Thetford en Cabest.