Speelberg Kamperen logo

Caravan Bike Racks

Fietsendrager caravan

Met een fietsendrager caravan neem je heel eenvoudig de fietsen voor het hele gezin mee op reis. Voor de caravan zijn er verschillende mogelijkheden als het om fietsendragers een fietsendrager caravan gaat. Zo zijn er fietsendragers die gemonteerd worden op de dissel.Ook zijn er zijn fietsendragers die op de achterwand van de caravan worden vastgezet.

Fietsendrager caravan dissel

Een fietsendrager voor de dissel wordt geplaatst op het a-frame tussen de caravan en de trekauto in. Dit is een mooie plaats omdat hier vaak toch ruimte over is en de fietsen zo beschut staan. Het a-frame is bovendien een stabiele plek om een fietsendrager te monteren omdat dit onderdeel is van het chassis van de caravan. De fietsen zijn goed bereikbaar als de caravan is losgekoppeld van de trekauto.

Disselfietsendrager monteren

De disselfietsendrager wordt op de caravan gemonteerd met de bijgeleverde montageset. Deze set bevat beugels die om het a-frame geklemd kunnen worden. Zo zit de fietsendrager stevig vast aan het frame. Niet iedere fietsendrager voor de dissel past op iedere caravan. Er moet genoeg plek zijn op het a-frame om de fietsendrager kwijt te kunnen. Daarnaast kan er een disselafdekking op het frame zitten waar bij de montage rekening mee gehouden moet worden.

Fietsendrager caravan uitschuifbaar

Een uitschuifbare fietsendrager voor de caravan maakt het eenvoudiger om de fietsen op de caravan fietsendrager te zetten en om ze er weer af te halen. Doordat de drager uitschuifbaar is zit de disselbak of het a-frame van de caravan niet meer in de weg bij het op- en afladen van de fiets. Dit maakt het minder zwaar om een fiets op de drager te zetten. Als de fiets goed is vastgezet dan schuif je de drager eenvoudigweg weer in en je bent klaar om te gaan. Een uitschuifbare fietsendrager maakt het ook makkelijker om de fietsen te bereiken als de caravan op de trekauto is aangesloten.

Fietsendrager achterwand caravan

De achterwand van de caravan is ook een goede plek om een fietsendrager te plaatsen als hier genoeg ruimte voor is. Door de plaatsing op de achterwand kan je altijd eenvoudig bij de fietsen. Ook als je een keer onderweg naar bestemming een gebied per fiets wilt verkennen. Bij Speelberg Kamperen hebben we een uitgebreid aanbod met fietsendragers voor de achterwand. Denk bijvoorbeeld aan een achterwand fietsendrager voor een Hobby caravan.

Kijk goed of de fietsendrager voor de achterwand past op jouw caravan. Er zijn verschillende fietsendragers. Bijvoorbeeld met een extra kort frame als er weinig montageruimte. Let goed op welke fietsendrager geschikt is voor jouw caravan of vraag ons om hulp bij het uitzoeken!

Fietsendrager lift caravan

Als je fietsendrager op de achterwand van de caravan zit dan kan het zijn dat je flink moet tillen om de fiets op de fietsendrager te zetten. Vooral als je een zware fiets hebt is dit soms niet te doen. Daarom zijn er fietsendragers met een liftsysteem ontwikkeld. Een fietsendrager lift laat de drager zakken tot op grondniveau zodat de fietsen er eenvoudig opgezet kunnen worden. Zet de fietsen vast met de stevige fietsklem en vergrendel de pedalen. Als de fiets stevig zit hef je de fietsendrager lift eenvoudig op. Een stuk eenvoudiger dan het moeten tillen van een zware fiets om deze op de fietsendrager vast te zetten.

Caravan fietsendrager e-bike

Niet iedere fietsendrager is zomaar geschikt voor één of meerdere e-bikes. Door het accupakket en de motor zijn deze fietsen een stuk zwaarder dan de reguliere fiets. Toch is er nog genoeg keuze, want er zijn ook fietsendragers die op dit extra gewicht zijn ontworpen. Als je van plan bent om e-bikes mee te nemen op reis kijk dan goed of de caravan fietsendrager geschikt is voor elektrische fietsen.

Speelberg Kamperen bergen

New Products & Parts in Your Inbox?


Speelberg Kamperen logo

Copyright © 2020-2024 Speelberg

Chamber of Commerce Number: 65240731