Portable Toilets

We can't find products matching the selection.

Draagbare Toiletten voor Camper, Caravan of Tent

Als u op reis bent met een camper, caravan of tent, is het belangrijk om over een goede oplossing te beschikken voor sanitair.Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar, zoals draagbare chemische toiletten en draagbare composttoiletten. Heel handig als je een keer op een camping staat met een minder luxe toiletgebouw of als je ergens staat waar helemaal geen sanitaire voorzieningen zijn. Bovendien is een draagbaar toilet ook een uitkomst als je onderweg bent of een dagje weg gaat.

Chemische Toiletten

Chemische toiletten werken door middel van een chemische stof die de geur neutraliseert en de uitwerpselen oplost. Deze toiletten zijn eenvoudig te gebruiken en te onderhouden en vereisen geen aansluiting op water- of rioolleidingen. Het enige wat u hoeft te doen, is het vullen van het toilet met een speciaal soort toiletvloeistof. Daarnaast zijn chemische toiletten meestal compact en gemakkelijk mee te nemen, wat ze ideaal maakt voor op reis.

Chemische toiletten bestaan meestal uit twee delen: een deel met een schoonwaterreservoir dat gebruikt kan worden om de pot te spoelen en een deel waar de ontlasting in belandt. Dit ontwerp maakt het eenvoudig om het toilet schoon te houden en te onderhouden. Het schoonwaterreservoir en het deel waar de uitwerpselen in belanden, kunnen gemakkelijk van elkaar gescheiden worden. Dit maakt het mogelijk om het deel met de uitwerpselen op een hygiënische manier te legen en het schoonwaterreservoir op te vullen. Bovendien helpt het bij het schoonmaken van het toilet. Een vergrendelingsmechanisme houdt de delen stevig op elkaar vast tijdens gebruik, zodat het toilet stevig en veilig in gebruik is.

Composttoiletten

Composttoiletten werken door middel van compostering en zijn een milieuvriendelijker alternatief voor chemische toiletten. Hierbij worden de uitwerpselen in een composthoop geplaatst en door natuurlijke processen omgezet in compost. Het resultaat is een nuttige grondstof die kan worden gebruikt voor het bemesten van tuinen en parken. Houd er wel rekening mee dat composttoiletten enige tijd en onderhoud nodig hebben om te werken, en ook groter zijn dan chemische toiletten.